Danas sahrana dečaka (12) iz Gospođinaca, koji je preminuo posle skoka u vodu


TRAGIČNA smrt dvanaestogodišnjeg J. M. iz Gospođinaca potresla je celo ovo selo u žabaljskoj opštini, a njegovu porodicu zauvek zavila u crno.

Foto: Privatna arhiva

Dečak, koji je upravo završio peti razred Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”, nastradao je u subotu u Dunavu na Ribarskom ostrvu, kada se teško povredio prilikom skoka u reku. Iako su lekari Hitne pomoći i Dečje bolnice dali sve od sebe, pokušavajući da ga reanimiraju, mališan je, nažalost, preminuo.

Kako se dvanaestogodišnjak povredio u vodi još zvanično nije poznato, čekaju se nalazi s obdukcije. Pretpostavlja se da je prilikom skoka s pontona udario u kamen, ili neki drugi tvrdi predmet u vodi, i povredio glavu pa nije mogao da ispliva. U Dunavcu su, kako saznajemo, s dvanaestogodišnjakom u tom trenutku bili njegov dve godine mlađi brat i sin prijatelja njihovog oca, s kojim su u subotu došli zajedno na Ribarsko ostrvo.

Mališani su se kupali, a onda se odjednom začula dečja vriska. Otac dvanaestogodišnjaka je, kako saznajemo, iz vode najpre izvadio mlađeg, a onda i starijeg sina. Odmah su tu pokušali da mu pomognu, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć, čiji su lekari pokušali reanimaciju, a zatim su ga odvezli u Dečju bolnicu.

ODLOŽEN TURNIR

U GOSPOĐINCIMA je u subotu uveče trebalo svečano da bude otvoren tradicionalni turnir u fudbalu “Turnir ulica”, ali je zbog tragične smrti dečaka odložen do daljeg.

– Otac nastradalog dečaka je sa njim i mlađim sinom, i još jednim prijateljem i njegovim detetom u subotu bio na Ribarskom ostrvu da pomogne oko sređivanja vikendice ili splava – priča jedna meštanka Gospođinaca. – Dok su oni radili, deca su se kupala, i eto, desila se tragedija. Kako će porodica to preživeti, ne znam. Otac je jako brižan, potpuno je posvećen sinovima.

Foto: Privatna arhiva

Za nastradalog mališana meštani kažu da je bio dobro i lepo vaspitano dete. Pre dva meseca je krenuo očevim stopama, i počeo da trenira fudbal u lokalnom FK Jedinstvo. Bio je, kažu, redovan na treninzima i veoma se trudio.

Tragično nastradali dvanaestogodišnjak će danas u 17 časova biti sahranjen na mesnom groblju u Gospođincima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Novosti /Infomark