Da li ste čuli da ispijanje ovog pića rezultira PIVSKIM STOMAKOM?


Rušimo predrasude koje važe o omiljenom letnjem napitku za rashlađivanje i kod muškaraca i kod žena

Tokom vrelih letnjih dana, posebno večeri, moramo se usaglasiti da je pivo najbolje alkoholno piće za rashlađivanje i uživanje u društvu. Ovo ne važi samo za muškarce, i veliki broj žena upravo voli da se rashladi pivom posebno tokom leta.

Pročitajte još: Svete biljke koje će vas štititi ukoliko ih budete gajili u svom dvorištu: Ove 4 biljke će vam pomoći, a mogu imati i lekovito dejtvo (FOTO)

Ipak, za pivo se vezuju brojne predrasude i verovanja koja u suštini i nisu tačna. Donosimo vam tri mita o pivu koja ste sigurno čuli.

Ispijanje žestokog alkohola pre piva smanjuje mamurluk

Poslednja studija američkog naučnog časopisa Journal of Nutrition je otkrila da mamurluk ne zavisi od redosleda ispijanja  različitih vrsta alkoholnih pića. Naime, čak i ako ste se držali jedne vrste alkohola tokom večeri.

Pročitajte još: Svi znamo šta znači kada vas SVRBI LEVI DLAN, ali da li znate šta znači kada zasvrbe drugi delovi tela

Tamna piva su jača od laganih piva

Tamna piva nisu uvek jača od svetlih piva. Važno je pogledati procenat alkohola po volumenu pića (ABV) kako biste utvrdili je li zapravo jače. Na primer, neko pive se može činiti jačim zbog svoje tamne boje, ali pivo sadrži samo 4,2% ABV-a. Nasuprot tome, druga piva se mogu činiti kao lakša opcija, ali zapravo sadrže više alkohola sa 5% ABV-a.

Pročitajte još: Kako da izaberemo najukusniju dinju? Pratite četiri koraka

Ispijanje više piva rezultira pivskim stomakom

Lako je pokazati na naduveni trbuh i tvrditi da je to “pivski stomak” pogotovo ako volite piti pivo. Međutim, samo pivo ne može uzrokovati stvaranje stomaka. To je kombinacija viška unosa kalorija, nezdravih navika i sedećeg načina života koji će uzrokovati nakupljanje viška masnoća u sredini trbuha.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Novost / Infomark