CARINICI NISU POVEROVALI ALBANCIMA KADA SU REKLI DA NEMAJU NIŠTA! Letimičan pogled ispod patosnica audija otkrio je PRAVO BOGATSTVO (FOTO)

Zlato je otkriveno kada je na izlaz prelaza Preševo tokom popodneva pristigao ”audi A6” albanskih registarskih oznaka.

Njime su ka Albaniji putovala dvojica albanskih državljana koji su negirali da imaju bilo šta da prijave za carinsku kontrolu, ali je detaljni  pregled ovog automobila demantovao je njihove tvrdnje. 

carina info

 

Carinici i policajci su tokom kontrole vozila, ispod patosnice zatekli pregršt zlata upakovanog u dva paketića. 

Ispod patosnice se tako našlo 6 zlatnih pločica sa oznakama za zlato visoke čistoće (Au 999,9%) teških čak 1.132 grama i još 6 pločica mešavine zlata i raznih metala ”Lega Ottone” ukupne težine 332 grama.

carina info

 

Pored navedenih pločica, ispod patosnice se našla i zlatna narukvica od 62 grama, dva dukata ukupne težine 12 grama, 17 grama lomljenog zlata i jedna minđuša od 5 grama.  

Time je ukupna težina otkrivenog zlata i mešavine zlata i raznih metala dostigla težinu od 1560 grama, a vrednost skrivenog tovara procenjena je na iznos od gotovo 65.000 evra odnosno nepunih 7,7 miliona dinara.

carina info

 

Kako vrednost robe prelazi jednu trećinu vrednosti prevoznog sredstva koje se koristilo za prevoz krijumčarene robe, privremeno je zadržan i ”audi A6 olroud” vredan 22.000 evra.

carina info

 

Protiv vozača koji je otkriven u krijumčarenju biće pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom u Preševu koji će doneti konačnu odluku o sudbini robe i vozila zaplenjenih u ovom prekršaju čija ukupna vrednost iznosi gotovo 87.000 evra tj. odgovara protivvrednosti od preko 10 miliona dinara.