BERTOMEU OTKRIO ONO ŠTO SU DELIJE I GROBARI ŽELELI DA ČUJU! Evo da li će Srbija imati dva kluba u Evroligi!

Bertomeu ne očekuje da će naredne sezone srpska košarka imati dva predstavnika u Evroligi.

– Ne očekujem da će dva srpska tima uskoro igrati u Evroligi u istoj sezoni. Neophodan uslov za to je da jedan od njih osvoji ABA ligu, a drugi Evrokup, što se ove godine neće dogoditi. Beograd je za nas sjajno tržište, zato smo i tu. Ovde imamo tim koji je godinama konkurentan – Crvenu zvezdu, Partizan je takođe tu, u budućnosti je moguće da oba igraju, ali u zavisnosti od broja klubova. Ne očekujem dva tima iz Beograda u Evroligi uskoro, ali je to budućnosti moguće – otkrio je Đordi Bertomeu.

Ostalo je pitanje kako će naredne sezone izgledati Evroliga nakon suspenzije ruskih klubova ove sezone, a kako se ne nazire kraj sukobu Rusije i Ukrajine, verovatno je da će ona ostati na snazi i sledeće sezone.

– To pitanje i dalje nije rešeno. Mislim da je veoma teško da imamo ruske timove naredne sezone u takmičenju. Ukoliko to bude slučaj, otvoriće nam se dva mesta za vajld-kard. Jedan tim će zameniti CSKA, a drugi mesto šampona VTB lige.


RASPALIO MAŠTU GROBARA! Voleo bih da se VRATIM u Partizan! Želim TITULU sa kumom!ZAR JE OVO MOGUĆE? Reakcija NBA asa i bivšeg košarkaša Partizana RAZBESNELA sve zvezdaše!

ZAR JE OVO MOGUĆE? Reakcija NBA asa i bivšeg košarkaša Partizana RAZBESNELA sve zvezdaše!

O specijalnoj pozivnici za neki regionalni tim u slučaju neigranja ruskih ekipa, ostavljena je otvorena opcija.

– Moguće je, možda ne po poretku, ali svakako postoji mogućnost. Jadran je za nas važan, produkcija talenata ovde je jedinstvena u Evropi i zato je važno biti fokusiran na ovaj region. Činjenica da želimo da svi klubovi moraju da imaju isti status je naš prioritet, što znači da želimo pet ili sedam klubova koji će imati isti status kao sadašnji deoničari. Moramo da implementiramo tu ideju time što ćemo otkriti prava tržišta koja mogu da pomognu rast košarke i lige. U tome Beograd ima svoje mesto, kada dođemo ovde znamo da imamo dva kandidata, to nije nešto nemoguće, ne kažem da je lako. Nemamo tržišta sa dva tima u istom gradu osim Atine. Sva tržišta su drugačija, u Nemačkoj imamo dva mesta – Minhen i Berlin, pitanje je koliko nam odgovara tržište, Beograd jeste u fokusu, ali videćemo.

Starsportphoto/montaža

Đordi Bertomeu

Trenutno Evroliga broji 18 klubova, a 13 su vlasnici takmičenja, ali to će se u budućnosti promeniti.

– Ideja je da od sezone 2024/25 Evroliga bude u vlasništvu svih 18 klubova koji učestvuju. 

Osvrnuo se prvi čovek najelitnijeg takmičenja i na širenje tržišta Evrolige, a kao glavne države izdvojio je Nemačku i Francusku.

– Interesovanje za Evroligom raste, ali mi i dalje tražimo stabilna tržišta. U ovom trenutku to su Nemačka i Francuska, kao i italija, ali i Velika Britanija. Trenutno imamo 13 stabilnih timova, a cilj je da to bude slučaj sa svih 18 – istakao je Đordi Bertomeu.

Pratite nas na društvenim mrežamaInformer / Infomark