Akita joj KIDALA MESO sa tela, dok je VLASNIK sve mirno posmatrao! Stravična ispovest Beograđanke koja je jedva preživela napad vlasničkog psa na Zvezdari!

Žena B. B. povređena je u nedelju ujutro kada ju je pas rase akita izujedao u Ulici dr Čedomira Đurđevića na Zvezdari, i to pred svojim vlasnikom!

Napad psa se dogodio dok je žena šetala svog mopsa, koji je takođe povređen. Akita je ženu izujedao po rukama, stomaku, kuku… Ona je potom prevezena u Urgentni centar, gde su joj urađeni pregledi na Infektivnoj klinici.

Dan nakon napada B. B. je za Alo! ispričala da je uplašena da izađe na ulicu jer je već imala negativno iskustvo sa psom koji ju je napao.

– Kao i svakog dana, izvela sam svog psa u šetnju na povocu. Na oko 100 metara od zgrade gde živim primetila sam akitu kako slobodno šeta s vlasnikom. Taj akita je pre oko četiri meseca nasrnuo na mog mopsa, pa sam vlasniku rekla da ga veže, a sa svojim psom sam se udaljila – počinje svoju ispovest napadnuta žena.

Ona je dodala da je mislila da je upozoravanjem vlasnika uspela da spreči moguću nevolju.

Posle samo par minuta pažnju mi je privuklo režanje akite. Pas je bio bez povoca  veoma blizu nas, a njegov vlasnik malo dalje. Uzela sam svog psa u naručje i vlasniku akite sam govorila da ga dozove i skloni od nas jer ide režeći ka nama. Sekund kasnije, pas me jednostavno napao, ugrizao me je za stomak, a zatim je okretao glavu levo-desno – rekla je napadnuta žena, i dodala:

Foto: pixabay.com

Akita, Ilustracija

Pokušala sam da se približim vlasniku akite u nadi da će reagovati, a pas me je neprestano ujedao. Dozivala sam pomoć, dok su ujedi bili sve učestaliji i bolniji. Bukvalno sam čula kako mi pas cepa kožu – rekla je žena.

Ona je navela da je, osim povreda od ujeda, posebno boli reakcija vlasnika pobesnelog psa.

Dok sam ja pokušavala da se spasem, primetila sam da vlasnik akite ide nama u susret lagano, nogu pred nogu. Nije izdao naredbu psu da nas pusti. Nestalo mi je snage, pa sam svog psa ispustila iz ruku i tad se akita okrenuo i ka njemu. Psa mi je uzujedao i tada je stigao vlasnik, koji je svog psa uvatio za noge. Dozivala sam  pomoć, a onda je dotrčao jedan od komšija i on je uspeo da razvoji akitu od mog psa – rekla je B. B.

Policija je odmah reagovala i privela vlasnika akite na informativni razgovor.

– Još sam u šoku. Tek sad shvatam šta je moglo da se desi. Bole me rane. Svesna sam da će zarasti, ali strah neće lako proći – rekla je za Alo! napadnuta žena.
Republika / infomark